Logo

Θέλετε να επικοινωνήσετε για ερωτήσεις, απορίες ή παραγγελίες? Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • +(30) 694 161 6100
  • tsagdishoney@gmail.com
  • Αθήνα & Καλλιθέα Ηλείας, Ελλάδα

Βασιλικός Πολτός

Γνώση και μεράκι για την δουλειά μας!

Βασιλικός πολτός μια υπερτροφή δύναμης και υγείας.

Η τροφή της βασίλισσας

Ο βασιλικός πολτός είναι κρεμώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες ως τροφή για τη μελλοντική βασίλισσα. Εκκρίνεται από ειδικούς αδένες του φάρυγγα των εργατριών μελισσών και από αυτή την άποψη διαφέρει από το μέλι, αφού αυτό δεν εκκρίνεται από το σώμα των μελισσών. Με τον βασιλικό πολτό τρέφονται οι προνύμφες μελισσών, οι οποίες ως τέλεια έντομα θα γίνουν βασίλισσες. Οι προνύμφες αυτές αρχικά δεν διαφέρουν από αυτές που γίνονται και οι εργάτριες, αλλά υπό την επίδραση του βασιλικού πολτού μεγαλώνουν σε βασίλισσες.

Η τροφή της υγείας...

Η θρεπτική αξία

Η χημική σύσταση του βασιλικού πολτού δεν έχει προσδιοριστεί πλήρως, καθώς έχει αναλυθεί το 97% των συστατικών του, αλλά παραμένει άγνωστο το 3%. Ο βασιλικός πολτός περιέχει βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα. Συγκεκριμένα, περιέχει νερό σε ποσοστό 67% , πρωτεΐνες και αμινοξέα σε ποσοστό 12,5% , 11% απλά σάκχαρα (μονοσακχαρίτες) και 5% λιπαρά οξέα. Επίσης περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία, ένζυμα, αντιβακτηριακά και αντιβιοτικά στοιχεία. Μάλιστα, περιέχει 17 διαφορετικά αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων 8 απαραίτητων που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει από μόνος του, αλλά πρέπει να λάβει από τις τροφές. Οι μοναδικές ιδιότητές του οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος Β, ενώ εντοπίζονται και οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, E, Α, καθώς και η πολύτιμη βιταμίνη D. Δεν λείπουν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, με το ασβέστιο και το κάλιο να εκτινάσσονται και να ακολουθούν το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και ο χαλκός.

Τα οφέλη

Ο βασιλικός πολτός παρέχει μία σειρά από θρεπτικά, ενεργητικά και μεταβολικά οφέλη. Επιδρά στη μακροζωία, βοηθά στη διατήρηση της υγείας, της ομορφιάς και της νεότητας, στις διάφορες λειτουργίες του σώματος και αυξάνει την αντοχή σε ασθένειες. Ευνοεί την οξυγόνωση των ιστών, διεγείρει την όρεξη και την ψυχική διάθεση, προικίζει τον οργανισμό με ερυθροποιητικές ιδιότητες (παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων), δρα ως αναλγητικό ελαφρύνοντας την αίσθηση του πόνου, βρίσκει εφαρμογή σε πόνους ρευματισμών, σε νεφρικά συμπτώματα που συναντώνται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και στην ανάπτυξη των πρόωρων παιδιών.Επίσης διεγείρει την αντιβιοτική δράση του ανοσοποιητικού συστήματος, εμποδίζοντας την εισβολή και δράση των επιβλαβών βακτηρίων, ιών και μυκήτων. Επιπλέον ενεργεί ως τονωτικό του νευρικού συστήματος, ιδιότητα που οφείλεται στην παρουσία της ακετυλοχολίνης.Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει άτομα με υπάρχουσες παθήσεις

Ο βασιλικός πολτός μας

Για την παραγωγή του βασιλικού πολτού πάντα κρατάμε κάποια λίγα μελίσσια μέσα από το μελισσοκομείο μας για να ασχοληθούν καθαρά με αυτό. Με συγκεκριμένες τεχνικές και με ειδικό εξοπλισμό κάθε 3 μέρες την άνοιξη ως κ μέσα Αυγούστου παράγουμε βασιλικό πολτό και αφού τον τοποθετήσουμε σε βαζάκια των 10 και των 20γρ τον τοποθετούμε στην κατάψυξη. Οταν ξεκινάμε την χρήση του τον συντηρούμε πλέον στο ψυγείο. Η ποιότητα είναι αξεπέραστη και εννοείτε μπορούμε να σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε σχετικά με το βασιλικό μας πολτό!

Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα προϊόντα μας..

Για ερωτήσεις, απορίες ή παραγγελίες
για το βασιλικό πολτό μας στείλτε μας μήνυμα!
Θα χαρούμε να βοηθήσουμε!

Φόρμα Επικοινωνίας