Logo

Θέλετε να επικοινωνήσετε για ερωτήσεις, απορίες ή παραγγελίες? Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • +(30) 694 161 6100
  • tsagdishoney@gmail.com
  • Αθήνα & Καλλιθέα Ηλείας, Ελλάδα

Γύρη & Κηρήθρα

Υπερτροφές κατευθείαν από την φύση!

Γύρη και Κηρήθρα για ευεξία.

Σούπερ θρεπτικές τροφές ενέργειας

Η γύρη είναι το προϊόν που βρίσκεται στα άνθη των φυτών, το οποίο συλλέγουν οι μέλισσες. Πρόκειται για φυσική πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας, περιέχει όλα τα είδη αμινοξέων, όλα τα μέταλλα, τις βιταμίνες, πρωτείες, λίπη, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και άλλα συστατικά που θεωρούνται αναγκαία για την ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η Φυσική Κηρήθρα μελιού είναι 100% φυσικό προϊόν πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, περιέχει αντιβιοτικές ουσίες και παρουσιάζει ισχυρή ανοσοποιητική δράση. Το κερί έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπραΰνει τους ερεθισμούς του στόματος. Είναι ιδανικό για στομαχικά προβλήματα όπως γαστρίτιδα. Αποτελεί ένα υπέροχο γλύκισμα με εξαιρετικά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Η τροφή της υγείας...

Η θρεπτική αξία

Η γύρη αποτελεί την πρώτη υλη για την παραγωγή βασιλικού πολτού. Η σύνθεση της όπως και του μελιού και του βασιλικού πολτού είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Η γύρη των μελισσών είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτείνη, εξαιρετικά σημαντική για όσους γυμνάζονται, αλλά και για όσους χρειάζονται περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά τους. Στη νωπή της μορφή, που είναι αυτή που διατηρεί και τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, συναντάμε αμινοξέα, υδατάνθρακες, λιπαρά οξέα και βιταμίνες (A-B1-B2-B3-B5-B6-B12-C-D-E-H-K-PP), αλλά και μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα.

Η κηρήθρα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και αντιοξειδωτικά. Περιέχει επίσης ιχνοστοιχεία από διάφορα άλλα θρεπτικά συστατικά. Εχει υψηλή διατροφική αξία και μπορεί να περιέχει γύρη, πρόπολη και βασιλικό πολτό – πρόσθετα προϊόντα μελισσών με δυνητικά οφέλη για την υγεία. Το κύριο συστατικό της είναι το ακατέργαστο μέλι, το οποίο προσφέρει μικρές ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων.Η κηρήθρα περιέχει επίσης κερί μελισσών, η οποία παρέχει μακράς αλύσου λιπαρά οξέα και αλκοόλες. Αυτές οι ενώσεις μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Τα οφέλη

Έρευνες έχουν δείξει, ότι η γύρη σχετίζεται με μία σειρά από θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως είναι : Η φυσική τόνωση & η ενίσχυση της αντοχής του οργανισμού και του ανοσοποιητικού, η ενίσχυση του μεταβολισμού χάρη στην περιεκτικότητά της σε περισσότερα από 5.000 ένζυμα και συνένζυμα, η καταπολέμηση καρκινικών κυττάρων, η ενίσχυση της μικροχλωρίδας του εντέρου, η ανακούφιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, η ενίσχυση της αποτοξινωτικής λειτουργίας του ήπατος, η αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης, η ανακούφιση από δερματικές παθήσεις, η καταπολέμηση της αναιμίας, η μείωση του άγχους και πολλές άλλες!

Η κηρήθρα μπορεί να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα μακράς αλύσου λιπαρά οξέα και οι αλκοόλες που υπάρχουν στο κερί μπορούν να μειώσουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, έναν παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων καθώς και τα αντιοξειδωτικά του μελιού μπορούν να βοηθήσουν τη διαστολή των αρτηριών που οδηγούν στην καρδιά. Μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος και να μειώσει την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας πιθανώς τον κίνδυνο θρόμβων αίματος, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Επίσης μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά ορισμένα βακτήρια και μύκητες και μπορεί να συμβάλει σε ένα πιο υγιές ήπαρ. Μελέτη έδειξε μείωση των συμπτωμάτων – όπως κοιλιακό άλγος, φούσκωμα και ναυτία.

Γύρη και Κηρήθρα 100% φυσικά

Την άνοιξη όταν πλέον οι ανθοφορίες έχουν αναπτυχθεί, τοποθετούμε στις εισόδους των δυνατών κυψελών κάποιες ειδικές κατασκευές που ονομάζονται γυρεοπαγίδες. σκοπός είναι η μέλισσα που έρχεται με γύρη στα πόδια της και στην προσπάθεια της να μπει στην κυψέλη, περνάει από τρύπες συγκεκριμένου πάχους με αποτέλεσμα να πέφτει μέρος από αυτές τις γύρες σε μια κρύπτη στον πάτο της γυρεοπαγίδας. Κάθε απόγευμα συλλέγουμε την γύρη, την καθαρίζουμε από ξένα σώματα και ύστερα την καταψύχουμε. Εκεί μπορεί να μείνει για τουλάχιστον 1 χρόνο, είναι ιδανική τροφή για όσους χρειάζονται περισσότερη ενέργεια, περιέχει αμινοξέα, υδατάνθρακες, λιπαρά οξέα, πλήθος βιταμινών και ένζυμα!

Οι κηρήθρες μας, επιλέγονται ανάμεσα σε εκατοντάδες κηρήθρες σε τρύγους ανθόμελων η θυμαριών. Ο λόγος που προτιμούμε αυτές είναι γιατί είναι κάτασπρες γιατί τις έχτισαν οι μελισσες την ίδια χρονιά. Τα οφέλη είναι πάρα πολλά άλλα αξιοσημείωτη είναι η ιδιότητα στην καταπολέμηση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Η ποιότητα είναι αξεπέραστη και εννοείτε μπορούμε να σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε σχετικά με τα αγαθά αυτά!

Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα προϊόντα μας..

Για ερωτήσεις, απορίες ή παραγγελίες
για τη γύρη & κηρήθρα μας στείλτε μας μήνυμα!
Θα χαρούμε να βοηθήσουμε!

Φόρμα Επικοινωνίας